Make your own free website on Tripod.com

ING vagyonkezelő

Százmilliárdosok

Átlépte a 100 milliárd forintot az ING Investment Management Magyarországi Vagyonkezelő Rt. által kezelt vagyon.
A két évvel ezelőtti 35 milliárd forint körüli összegre vetítve ezzel éves szinten 69 százalékos növekedést tudott felmutatni a társaság.
A vagyon összetétele az elmúlt évben - elsősorban a nyugdíjpénztáraknak köszönhetően - jelentős mértékben diverzifikálttá vált.
Míg korábban a portfólió teljes egésze a klasszikus életbiztosításokból származott; addig mostanra több más jellegű forrással is rendelkezik az rt. A vagyonkezelésre átadott pénzeszközök 75 százaléka jelenleg a klasszikus életbiztosítási konstrukciókból származik, 15 százaléka a nyugdíjpénztárak által felhalmozott vagyonból, míg az úgynevezett kapcsolt elemek vagyis az életbiztosítással ötvözött befektetési variációk - 9,6 százalékot képviselnek.
A társaság a vagyon hasznosítása során igyekszik világos elveken nyugvó befektetési politikát követni, a hangsúlyt a fegyelmezett kockázatkezelésre helyezve. Ennek köszönhetően a bruttó hozamokat magasan, a piaci átlag felett tudta tartani az ING Investment, hiszen a kötvények terén két év (1997. május - 1999, május) alatt évi 20,81 százalék, míg a részvényeknél 14,36 százalék volt az általa elért bruttó hozam.

(Figyelő, 1999. június, 22. szám)


[NEXT]